Aranjamente silvice


Modul de gospodarire a padurilor si terenurilor care fac parte din fondul forestier se stabileste prin amenajamente silvice. Acestea au valabilitate de un deceniu si se intocmesc pentru pentru persoane juridice (ocoale silvice proprietate de stat din cadrul Regiei Nationale a Padurilor, ocoale silvice private, composesorate, obsti si alte forme asociative) si fizice, improprietarite in baza Legii nr.18/1991 si Legii nr.1/2000.

Intocmirea unui amenajament se realizeaza in citeva etape bine stabilite.

In etapa de colectare a datelor de pe teren inginerii si tehnicienii parcurg fondul forestier pentru a efectua :

Aceasta etapa este considerata incheiata dup afectuarea receptiei lucrarilor de catre o Comisie de receptie constituita din membrul C.T.A.P., atestat de Departamentul Paduri din cadrul M.A.P.A.M., delegati ai beneficiarului si proiectantului.

A doua etapa este cea de redactare care consta in prelucrarea datelor din teren, pe calculator, cu ajutorul pogramelor informatice. Tot in aceasta faza se realizeaza:


Solutiile stabilite (suprafata amenajata, tratamente, planul decenal, posibilitatea anuala) se avizeaza in cadrul Conferintei a II-a de amenajare la care participa delegati ai ministerului, beneficiarului si proiectantului.

Dupa avizarea solutiilor proiectul intra in faza de definitivare si editare care consta in intocmirea studiului general al ocolului silvic, intocmirea hartilor si multiplicarea acestora.